kahvila Majurska

Olemme avoinna

ma - la klo 10 - 17
su klo 11 - 17

Kristiinankatu 1,
53900 Lappeenranta

+358 5 4530554

info@kahvilamajurska.fi

Kahvila Majurska sijaitsee Lappeenrannan Linnoituksessa, historiallisten vallien ja vehreiden puiden sylissä.

Kahvilan omaleimainen interiööri ja kodikas tunnelma on tullut rakkaaksi sekä kaupunkilaisille että vieraille ympäri maailman. Majurskassa leivotaan taidolla ja tunteella sekä palvellaan vieraita suurella sydämellä.

Talon seinät kätkevät sisälleen lukemattomia tarinoita menneiltä ajoilta, kun vain maltamme kuunnella niitä.

Tulethan nauttimaan?

"Kun sydämellä tekee
voi tulla vain
hyvää"

Majurskan tarina

Kahvila Majurska

Majurskan talon historia

Majurskan talo rakennettiin 1800-luvun puolivälissä venäläisten upseeriperheiden asunnoksi. Rakennus oli venäläisten hallussa Suomen itsenäistymiseen 1917 asti.

Talon pohjoispäädyssä sijaitsi upseerikerho. Toista päätä asutti paikallisen komentajan perhe. 20-luvulla rakennus toimi Linnoituksessa toimineen vankilan henkilökunnan asuntona. Vuosina 1936-1939 vaihdettiin kuulumisia julkisivun pikkuikkunoiden kautta, kun talo toimi kulkutautisairaalana. Myös kansanhuolto ja sateenvarjotehdas ovat olleet osana talon värikästä historiaa.

Kahvilan tarina

Kahvila Majurska perustettiin v. 1986 Kati Kaapron toimesta. Rouva Kaapron puoliso oli sotilasarvoltaan majuri, joten kahvila sai nimekseen Majurska, joka tarkoittaa majurin vaimoa.

Majurska toimi ensin kesäkahvilana nykyisen kahvilan ensimmäisessä huoneessa. Asiakaspaikkoja oli tuolloin 15. Vuonna 1990 Majurskan talon entisöinti saatiin valmiiksi ja kahvila avautui nykyisessä muodossaan.

Kahvilan herkullisiin klassikoihin kuuluvat rahka-, omena- ja marjatortut. Ne ovat olleet valikoimissa alusta asti ja ihastuttavat edelleen asiakkaita kotitekoisella maullaan.

Minun tarinani

Arja Ylä-Outinen

Yrittäminen periytyy perheessä usein sukupolvelta toiselle. Jo Ylä-Outisen pappa aikoinaan teki palkkatyön ohella suutarin- ja puusepäntöitä. Leevi ja Leena perustivat ensimmäisen kauppansa v. 1963 Rämön taloon Hakalin Liittokadulle. Matti oli silloin pikkupoika, Arja vasta toive vanhempien mielissä.

Neljän kaupan ja monien erilaisten vaiheiden kautta Ylä-Outiset aloittivat päätoimisen pitopalvelu- ja leipomotoiminnan v. 1991. Leenan kondiittorin taidot yhdistettynä Leevin osaamiseen keittiössä houkuttelivat asiakkaita läheltä ja kaukaa. Hyvä palvelu ja tinkimätön laatu takasivat perheelle toimeentulon.

Arja opiskeli artesaaniksi ja perusti ensimmäisen yrityksensä v. 1993. Baggins valmisti neuleita ja kudonnaisia. Lieneekö ollut enne, että ensimmäinen myyntipiste sijaitsi Linnoituksessa, Majurskan talossa.

Ura vanhempien viitoittamalla alalla kuitenkin kiinnosti ja Arja perusti 90-luvun puolivälissä kahvilan Lappeenrannan vesitorniin. Vesitornissa viihdyttiin kaksi kesää.

Sitten oli perheen perustamisen aika. Lasten kanssa kotona vierähti vuosi toisensa perään. Vuosituhannen vaihteessa syntyi Rouva Ruususuun Kestit ja Arja siirtyi lopullisesti käsitöistä ruoan pariin. Äidiltä opitut taidot täydentyivät leipuri-kondiittorin tutkinnolla v. 2013. Siitä lähtien osaaminen on karttunut jatkuvalla kouluttautumisella alan huippujen ohjauksessa.

Kahvila Majurskan yrittäjänä Arja aloitti juhannuksena 2015. Se tuntui ennalta määrätyltä käänteeltä elämässä.

Perinteikkään kahvilan kehittäminen on merkinnyt lukemattomia työtunteja. Paljon on tehty, paljon on vielä tehtävää. Perhe on elänyt vahvasti mukana työssä.

Taidolla ja tahdolla pääsee pitkälle.